Здравейте!

Привет на всички, които за първи път посещават този сайт! Неговата основна цел е да подпомага студентите от Стопански факултет на СУ в упражненията и лекциите им по Маркетинг.

Класация: период 7

4.12. Период 8 започва за всички индустрии, а до края на играта остават още 2 периода. Продължаваме с подаръците за всички отбори с индекс по-малък от 1000. Срок за следващите решения - неделя, 16 декември.

26.11. Период 7 започва за всички индустрии, като имаме нов лидер - Шерлок E! Започваме малко по-рано с подаръците - всички отбори с индекс по-малък от 1000 получават безвъзмездна субсидия от 5 млн. на период. Целта на субсидията е да станат по-конкурентоспособни и в края на играта да успеят да реализират плановете, за които не им достигат средства. Остава възможността да ползвате заеми, ако все още не сте достигнали лимита от 15 млн. Срок за следващите решения - неделя, 2 декември.

20.11. Започваме с период 6 - файловете са готови за всички индустрии. В класацията настъпи обрат и Коломбо О се изкачи на първо място, след скока от 10 места през предишния период. Срок за следващите решения - неделя, 25 ноември.

12.11. It's a jungle out there, както се пее в песничката от сериала Монк. Отбор I достигна индекс 4288, но Шерлок E и Коломбо O са по петите му. Вече сме в период 5, а класацията е актуализирана. Срок за следващите решения - неделя, 18 ноември.

6.11. Продължаваме в период 4 - всички отбори могат да изтеглят новите си файлове. Новият лидер в общата класация е Монк I! Срок за следващите решения - неделя, 11 ноември.

29.10. Период 3 е готов за всички индустрии, можете да си изтеглите новите файлове. Ето няколко полезни документа, в които са описани стратегиите на победителите от предишни години - прочетете ги, за да не изоставате от лидерите. Срок за следващите решения - неделя, 4 ноември.

23.10. Всички индустрии започват период 2 на играта. За да видите резултатите си, изтеглете отново файла от сайта и изпълнете същите стъпки като през първия период, като запишете новите файлове върху старите. Срок за следващите решения - неделя, 28 октомври.

Играта вече е пълнофункционална - може да започнете разработката на нови продукти, както на съществуващия sonite пазар, така и на новия vodite веднага. Разработката на продукт изисква значителни инвестиции, затова имате възможност да използвате банкови заеми.

Заемите, като всеки един ресурс, са ограничени - за тях важат следните правила:

Сумата, която заявите като заем, трябва да бъде използвана през текущия период! Трябва да пуснете заявка за заем (Interface->Finances->New Loan) и да го изхарчите веднага - предвиждате в бюджета си дефицит, равен на заема, който искате. Ако заемът отговаря на горните условия, аз го одобрявам след като изпратите решенията си. Както бюджета, така и заема не се прехвърлят в следващия период - няма смисъл да искате повече пари, отколкото сте предвидили да изхарчите в конкретния период. Ако заема не отговаря на условията по-горе, ще трябва да го променя и парите, които не ви достигат, ще се намалят автоматично от играта (намаляват се най-вече разходите за реклама). Другата опция в софтуера - искане за увеличаване на маркетинговия бюджет не я използвайте, тя е предвидена за подпомагане на отбори, които са закъсали.

16.10. Започваме с маркетинговата игра - тази година се състезават 42 отбора, които са групирани в 7 индустрии: Columbo, Gently, Maigret, Marlowe, Monk, Poirot и Sherlock. Всички отбори трябва да са получили информация относно индустрията, отбора и паролата за достъп на мейлите, посочени при регистрацията. Ако нямате мейл от мен, моля проверете в spam папката си. Изтеглете софтуера и настройте директориите Private и Exchange (директория за трансфер), като Program директорията не я променяйте. Файловете за вашия отбор можете да изтеглите от страницата Файлове, като след това трябва да ги разархивирате директно в директорията за трансфер. Предаването на решения става отново през сайта, от страницата Решения.

След като предадете решенията си, проверете на страницата Статус дали решенията ви са получени. Ако пише, че не са, прочетете внимателно последната точка от упътванията за предаване на решения и опитайте отново. Срок за първите решения - неделя, 21 октомври.

6.10. Започваме с новото издание на маркетинговата игра. Ето какво трябва да направите преди да се регистрирате:

6.10. Разгледайте учебните планове за курсовете по Маркетинг за учебната година 2018/2019 г., правилата за формиране на оценката, заданията и сроковете за курсовите работи и необходимата литература:

Можете да се присъедините към Facebook групата на курса по маркетинг, в която обсъждаме всякакви въпроси.