Здравейте!

Привет на всички, които за първи път посещават този сайт! Неговата основна цел е да подпомага студентите от Стопански факултет на СУ в упражненията и лекциите им по Маркетинг.

Класация: Период 6

23.11. Период 7 започва за всички индустрии - няма изненади на върха на класацията, но Хари O топи преднината на Уизли U. Обаче има други изненади! Коледа наближава, затова започваме с подаръците - всички отбори с индекс по-малък от 1000 получават безвъзмездна субсидия от 5 млн. на период. Целта на субсидията е да станат по-конкурентоспособни и в края на играта да успеят да реализират плановете, за които не им достигат средства. Остава възможността да ползвате заеми, ако все още не сте достигнали лимита от 15 млн. Срок за следващите решения - неделя, 29 ноември.

16.11. Започваме с период 6 - файловете са готови за всички индустрии. Тази седмица лидерът в общата класация се запазва, но пък следващите три места са заети от отбори от индустрия Хари. Срок за следващите решения - неделя, 22 ноември.

9.11. Вече сме в период 5, като имаме нов лидер - Уизли U с индекс 2607, следвани от Хари O, които се изкачват с 6 места нагоре. Хагрид U пък правят рекорден скок с 18 места нагоре, достигайки на 1 точка от лидера миналия период, така че следващия период ще е интересна битката. Срок за следващите решения - неделя, 15 ноември.

2.11. Продължаваме с период 4 - всички отбори могат да изтеглят новите си файлове. Новият лидер в класацията е отбор Хагрид А, които първи минават SPI от 2000. На второ място пък са Дъмбълдор Е, които се изкачват с цели 16 места нагоре. Срок за следващите решения - неделя, 8 ноември.

26.10. Период 3 е готов за всички индустрии - можете да си изтеглите новите файлове. Ето няколко полезни документа, в които са описани стратегиите на победителите от предишни години - прочетете ги, за да не изоставате от лидерите. Срок за следващите решения - неделя, 1 ноември.

21.10. Всички индустрии започват период 2 на играта. За да видите резултатите си, изтеглете отново файла от сайта и изпълнете същите стъпки като през първия период, като запишете новите файлове върху старите. Срок за следващите решения - неделя, 25 октомври.

Играта вече е пълнофункционална - може да започнете разработката на нови продукти, както на съществуващия sonite пазар, така и на новия vodite веднага. Разработката на продукт изисква значителни инвестиции, затова имате възможност да използвате банкови заеми.

Заемите, като всеки един ресурс, са ограничени - за тях важат следните правила:

Сумата, която заявите като заем, трябва да бъде използвана през текущия период! Трябва да пуснете заявка за заем (Interface->Finances->New Loan) и да го изхарчите веднага - предвиждате в бюджета си дефицит, равен на заема, който искате. Ако заемът отговаря на горните условия, аз го одобрявам след като изпратите решенията си. Както бюджета, така и заема не се прехвърлят в следващия период - няма смисъл да искате повече пари, отколкото сте предвидили да изхарчите в конкретния период. Ако заема не отговаря на условията по-горе, ще трябва да го променя и парите, които не ви достигат, ще се намалят автоматично от играта (намаляват се най-вече разходите за реклама). Другата опция в софтуера - искане за увеличаване на маркетинговия бюджет не я използвайте, тя е предвидена за подпомагане на отбори, които не се справят достатъчно добре.

14.10. Започваме с маркетинговата игра - тази година се състезават 35 отбора, които са групирани в 6 индустрии: Дъмбълдор, Хагрид, Хари, Хърмаяни, Снейп и Уизли. Всички отбори трябва да са получили информация относно индустрията, отбора и паролата за достъп на мейлите, посочени при регистрацията. Ако нямате мейл от мен, моля проверете в spam папката си. Изтеглете софтуера и настройте кои папки ще ползвате за Private и Exchange (папка за трансфер), като настройката за Program directory не я променяйте. Файловете за вашия отбор можете да изтеглите от страницата Файлове, като след това трябва да ги разархивирате директно в папката за трансфер. Предаването на решения става отново през сайта, от страницата Решения.

След като предадете решенията си, проверете на страницата Статус дали решенията ви са получени. Ако пише, че не са, прочетете внимателно последната точка от упътванията за предаване на решения и опитайте отново. Срок за първите решения - неделя, 18 октомври.

10.10. Започваме с новото издание на маркетинговата игра. Ето какво трябва да направите преди да се регистрирате:

В сряда (14 октомври) на посочените мейли ще получите инструкциите за началото на играта.

20.9. Разгледайте учебните планове за курсовете по Маркетинг за учебната година 2020/2021 г., правилата за формиране на оценката, заданията и сроковете за курсовите работи и необходимата литература:

Можете да се присъедините към Facebook групата на курса по маркетинг, в която обсъждаме всякакви въпроси.